Rendkívüli helyzetet hirdettek a Tátrában az egyre pofátlanabb medvék miatt

külföld
2016 április 09., 06:31
comments 226

Magastátra városában medvepara van. A szlovák rendőrség szerint az elmúlt néhány napban több mint tíz bejelentés érkezett arról, hogy medvék vannak a városban. Miroslav Kolodzej hozzátette, hogy az előző évhez képest már nem csak éjjel lehet látni a medvéket, hanem nappal is.

Ezért Ján Mokoš polgármester péntektől rendkívüli helyzetet hirdetett a területen, mert úgy ítélte meg, hogy abnormálisan magas számban bukkannak fel a medvék a városban. „Ugyan a nemzeti park térségében vagyunk, a medve itthon van és emellett védett is, mégis felelősséget kell vállalnunk az emberek és a turisták épségéért” - nyilatkozta Mokoš. 

photo_camera
A településen van olyan család is, akikhez rendszeresen járnak medvék. Így volt ez pénteken is, amikor medve megijedt a kutyától, és felmászott egy fára, ahol két órán keresztül várakozott. Aztán mikor nyugodtan elsétált, hogy egy órával később visszatérhessen.


Az ótátrafüredi (Starý Smokovec) vasútállomásra is benézett két napja egy medve, az emberek a szerelvényekből fotózzák őket. (
)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.