Rogánék véletlenül elárulták magukat a vasárnapizárvatartás-visszacsináló törvény indoklásában

POLITIKA
2016 április 11., 13:26
comments 74

Az eredeti, a vasárnapi zárva tartást bevezető törvény indoklása is mulatságos volt, hiszen kristálytisztán bemutatta, mennyire kádárista párt valójában a KDNP, a kormánynak az egészet eltörlő törvényének indoklása talán még viccesebb, árad belőle a kapkodás.

Eleve, teljesen redundáns a szöveg, például véletlenül többször benne maradt, hogy mennyire megosztó az intézkedés: 

"A vasárnapi munkavégzés tilalma azonban az embereket megosztó intézkedésnek bizonyult. (...) Meg kell állapítanunk, hogy az elmúlt egy esztendőben a vasárnapi munkavégzés tilalma továbbra is megosztó téma maradt, minden eredmény ellenére az embereket nem sikert meggyőznünk."

Az is vicces, ahogy a vasárnapi zárva tartás elleni szavazatok "kényszerbetelepítési kvóta" elleni népszavazáson történő egységes nemzeti fellépést megakadályozó potenciáljáról értekeznek a törvény benyújtói. Ez a mondat is tökéletes: "A kormány számára fontosak az elemzések, fontosak a vélemények, de a legfontosabb, hogy hogyan gondolkodnak a vasárnapi munkavégzés tilalmának elmúlt egy évéről a magyar emberek."

Ebben részben viszont:

Van egy egészen árulkodó elütés, mutatom:

Ami jogos, hiszen tényleg nem mindegy, ki kovácsol politikai tőkét kinek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.