Novák Előd szerint még durvább dolgok jönnek a Jobbikban

politika
2016 április 21., 06:57
comments 167

A Jobbik elnökségi ülése után Novák Előd azt mondta, váratlanul érte a hír, és „leforrázva érzi magát”, miután szerdán megjelent a sajtóban, hogy Vona Gábor kirakná a radikális szárnyat a párt elnökségéből.

Szlávik Viktor jobbikos politikus arról írt, hogy Vona a vétójogával élve megparancsolta Novák Elődnek, Apáti Istvánnak, Szávay Istvánnak hogy ne induljanak az alelnöknek a párt nyári tisztújításán, Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője pedig bejelentette, hogy Novák Előd, Apáti István és Szávay István nem lesz tagja a párt elnökségének a következő tisztújítás után.

A félreállított alelnökök esti reakciója alapján nem volt előkészítve a párton belül a radikális szárny kiszorítása, senki sem volt hajlandó elfogadni Vona döntését.

Szávay István a Facebookon azt írta: „Át kell gondolnom még a helyzetet, de ha azt látom, úgy érzem, hogy pártunk tagjainak részéről továbbra is elvárás és támogatás mutatkozik az indulásomra (már pedig az eddigiek ezt igazolják), akkor a várható végeredménytől függetlenül is komolyan fontolóra fogom azt venni. Mint ahogyan a továbbiakat is.”

Novák Előd pedig úgy fogalmazott:

„esetemben finoman szólva nem logikus, hogy ha az általam képviselt politika nem eléggé »cuki«, akkor országgyűlési képviselőként miért volna ugyanaz az irányultságom megfelelő. Ezért joggal feltételezzük (az elnökségből sem csak mi hárman gondolva ezt), hogy mi lesz a következő lépés ellenünk...”

A Jobbik-alelnök délután 1-kor sajtótájékoztatón fog beszámolni a következő lépésekről.

Novák Előd képviselő a Jobbik színpadán (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/JobbikMagyarorszagertMozgalom/photos/a.10152252399116405.1073741883.287770891404/10152252399766405/?type=1&theater">Jobbik/Fb</a>)
photo_camera Novák Előd képviselő a Jobbik színpadán (Fotó: Jobbik / Facebook)

A felesége, Dúró Dóra jobbikos országgyűlési képviselő azt írta: „Nagyon fáj. De nem maradhat így, mert a Jobbik ennél többre hivatott.”

Vona Gábor pártelnök szerdán a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy a néppártosodás felé tettek határozott lépést, és bár az elmúlt 2 évben nagy sikereket ért el a párt elnöksége, kormányra kerülésre készülnek, ahhoz pedig a legjobb jelöltekre van szükség. A polgármesterekre utalt, köztük lehet Janiczak Dávid ózdi városvezető is.

Vona nem tart pártszakadástól, mert a három alelnök nagyon régi harcostársa.

Vona kizárta, hogy bármelyik parlamenti párttal politikai szövetségre vagy koalícióra lépjen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.