Rekordsebességgel ragasztották le a „Same in English” feliratokat a Várban

idióta rekordok
2016 április 26., 15:33
comments 120

Olvasónk, Attila fényképezte le, hogy milyen gyorsan reagáltak a várban arra, hogy valaki „Same in English”-re fordította le azt a mondatok, hogy „Villám csap be a budai karmelita templomba” és „Az egykori kolostor és présház”. És ez ki is került az építkezés előtt álló táblára.

A Miniszterelnökség jelezte, hogy a fordítási hibát nem ők, hanem a kivitelező követte le, aki vállalta, hogy önköltségén leragasztja a „Same in English” feliratokat. Állítólag a nyolc táblából csak kettőnél szerepelt rosszul, szóval a találati arány 75 százalék körül lehet.

Ilyen volt:

Fotó: Balázs / Nyest.hu
photo_camera Fotó: Balázs / Nyest.hu
Fotó: Balázs / Nyest.hu
photo_camera Fotó: Balázs / Nyest.hu

Majd jött a gyorsragasztás:

photo_camera Ez lett - Forrás: konyvtaros.tumblr.com
Forrás: konyvtaros.tumblr.com
photo_camera Forrás: konyvtaros.tumblr.com
photo_camera A matrica azért nem simult be tökéletesen - Forrás: konyvtaros.tumblr.com
photo_camera Forrás: konyvtaros.tumblr.com

Utoljára akkor reagáltak bármire is ilyen fénysebességgel, mikor valaki felfújta a Margit híd középső pillérére, hogy Orbán geci.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.