Elképesztő, de a világ legaranyosabb személyleírása alapján tényleg felismerték az elveszett kutyát

MŰVÉSZET
2016 május 04., 11:57
comments 63

Újabb objektív bizonyítékot kaptunk a művészet hatalmáról.

Annyira bájos volt az a hirdetés, amiben egy Széll Kálmán tér közelében lakó jótét lélek apróra leírta egy általa talált kutya kinézetét, hogy kedden posztot írtam róla a 444-re. Ez volt a hirdetésnek álcázott műalkotás:

A kiragasztott cetlit eredetileg Para-Kovács Imre szúrta ki és fotózta le a téren, hogy utána kiposztolja a Facebookjára, ahol én is megláttam. Kedden délután Para-Kovács azzal  jelentkezett cseten, hogy elképesztő, de ez alapján a leírás alapján tényleg felismerték a kutyát.

Meg is adta a kommentelő nevét, aki ilyesmire célzott egy hozzászólásában. Rövidesen felvettem a kapcsolatot L.-el, aki az imént jelentkezett vissza azzal, hogy ellenőrizte a sztorit és a majdnem-csoda tényleg igaz.

Mint utóbb kiderült, a kutya egy hete tűnt el. Egy Várnegyedben élő idős, betegeskedő asszonyé, akinek az egészségi állapota miatt mások sétáltatják a haverját. Szimat egy ilyen alkalommal lógott meg. Ja, a történet főszereplője a valóságban így néz ki :

L. úgy került bele az egészbe, hogy fb-ismerőse Para-Kovácsnak, miközben rendszeres látogatója a Vári kutyások nevű fb-csoport oldalának is, ahová rendszeresen raknak ki fotókat elveszett kutyákról:

Imikének hála, aki lefotózta a megtaláló kissé viccesnek tűnő leírását. Humornak véltem első pillantásra én is, majd végigolvastam, és tökéletesen ráillett a leírás a keresett kutyusra!!!

L. így idézte fel a kulcspillanatot. Tehát a szinte haiku tömörségű vers minden létező szempontból tökéletes alkotásnak bizonyult!

L. ezután akcióba lépett:

Felhívtam a hirdető telefonszámát, másodszorra vette fel, megkérdezte a kutya "paramétereit" és a nevét, hallottam a telefonban, hogy a nevén szólította a kutyust, majd azt mondta, ő az, mert a neve hallatán felkapta a fejét!!! Az biztos, plakát ide-vagy oda, nagyon érthet az állatokhoz!!!

A következő lépésben bebizonyosodott, hogy a leírást alkotó Ismeretlen Mester tényleg érzékletesen festette le Szimatot:

Ezután felhívtam a gazdit, közöltem vele a jó hírt, fel sem fogta egy ideig. Amikor felolvastam neki a hirdetés leírását, mondta, hogy igen ez az ő kutyája. Pontosan egy hétig kereste, kerestük.

L., aki annyira nem akart "hőssé válni", hogy csak a keresztneve kezdőbetűjével akart szerepelni ebben a cikkben, még a következtetést is levonta a végére:

Ennyi a történet! A közösség ereje (+Fb.) ha működik, márpedig működik, máris meg van a napi jótett .

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.