Szijjártó szerint Brüsszel zsarolja Magyarországot

politika
2016 május 04., 15:32
comments 508

A visegrádi négyek és a Keleti Partnerség országai külügyminisztereinek prágai tanácskozásán részt vevő Szijjártó Péter az MTI jelentése szerint nagyon keserű órákat él meg, és

mély megdöbbenésének adott hangot

azok után, hogy az Európai Bizottság elfogadta a dublini ügymenet átalakítására tett javaslatot. Eszerint minden esetben 250 ezer euró szolidaritás hozzájárulás várható el azon uniós tagállamoktól, amely megtagadj egy menekült befogadását a bizottság automatizmusa alapján.

Ahogy az várható volt, Szijjártó ettől nagyon kiakadt. Szerinte ez egy olyan zsarolás, ami sehová sem vezet." A Brüsszel által foganatosítani kívánt kényszerbetelepítés elfogadhatatlan Magyarország számára, mert arról csak a magyarok dönthetnek, hogy kikkel szeretnének együtt élni. Nem örült a tervnek a cseh (Lubomír Zaorálek) és a lengyel külügyminiszter (Witold Waszczykowski) sem.

A magyar külügyminiszter szerint egyébként a törökök feltétlenes vízummentessége sem a legjobb ötlet: azt csak akkor volna szabad megadni, ha minden követelménynek megfelelt Törökország, mert sok minden bizonyára igen, de Európa és a magyar emberek biztonsága, az nem lehet alku tárgya.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.