Palkovics megszüntetné az önálló természettudományos tárgyakat a szakiskolákban

oktatás
2016 május 08., 09:28
comments 497

Az oktatási államtitkár a Magyar Narancsnak adott interjújában beszélt arról, hogy először a Nemzetgazdasági Minisztérium tett javaslatot a szakiskolák természettudományos képzésének átalakítására, ami ellen a földrajztudósok, a fizikusok és a kémikusok is tiltakozni kezdtek.

Az elképzelés szerint ezek a tárgyak egy összevont science tárgyban működnének tovább. Ezt egyébként Palkovics is támogatni tudná.

Ugyanakkor hozzátette, hogy az adott szakképesítéshez tartozó tárgyat – például gépészeknél a fizikát – továbbra is úgy fogják tanítani, hogy abból akár emelt szintű érettségit is tehessen a tanuló. Az erről szóló terveket az NGM dolgozza ki, de az Emmi fogja megalkotni a rendeletet, amivel bevezetik. A természettudományos tárgyak összegyúrásáról szóló terveket a Köznevelési Kerekasztalon is tárgyalni fogják.

Azt még az államtitkár sem tudta megmondani, hogy az összevonások miatt kell-e majd tanárokat elbocsátani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.