Palik László osztogat tanácsokat az új Tények szerkesztéséhez

media
2016 május 09., 13:47
comments 132

Palik László múlt hétfőn a TV2-ben járt, és részt vett a megújuló Tények első felvételén, ahol felesége, Marsi Anikó és Gönczi Gábor debütáltak a kereskedelmi tévé híradójában.

Erről kellő körültekintés mellett beszámolt a magyar bulvársajtó is: a Bors le is fotózta az egykori sportújságíró-autóversenyzőt. A TV2-höz hasonlóan Habony Árpád közelében működő ripost.hu szerint pedig Palik a sérvműtét előtt álló felesége támogatása miatt tűnt fel a Róna utcában.

Értesüléseink szerint Palik írásban is tanácsokkal látja el a Tények műsorvezetőit, és egészen konkrét javaslatokat tett arra vonatkozóan is, miyen formában kellene átalakítani a műsor eddigi struktúráját.

Palik Szalai Vivienhez hasonlóan a bulvárhírekre fektetne nagyobb hangsúlyt, és olyan részletekről is konkrét véleményt fogalmaz meg, hogy például miként kéne kinéznie az időjárásjelentésnek, mennyire hosszú legyen egy hírblokk, épp milyen sorrendben kövessék egymást a tematikus blokkok, vagy hogy milyen új elemekkel kéne bővíteni a műsort.

A Tények a múlt héten nagy nekibuzdulás keretében indult újra a két egykori RTL-es műsorvezető vezetésével. Korábban heteken keresztül az új hírigazgató Szalai Vivien szerkesztette a hírműsort, de a propagandisztikus riportok miatt a szerkesztőség megroppant: többen távoztak, sokakat kirúgtak.

Nem volt könnyű új embert találni a műsor élére. Előbb Miki Tímeát, az Echo TV egykori vezérigazgatóját nevezték ki a posztra, de Dirk Gerkens vezérigazgató végül nem támogatta a döntést. (Ez a tévén belüli kaotikus viszonyoknak köszönhető, amikről korábban részletesen írtunk.) Április közepén a tévénél korábban infotainment műsorokat szerkesztő Kőhegyi Anna lett a műsor főszerkesztője, de a jelek szerint ő is támogatásra szorul.

Levélben kerestük Palikot és a TV2 kommunikációs osztályát, hogy mennyire formális a szakmai kapcsolat a felek között, de egyelőre nem válaszoltak. Palik és Marsi az elmúlt években a spanyolországi Mallorca szigetén éltek gyerekeikkel együtt. Marsi leigazolásakor a bulvársajtó arról számolt be, hogy a műsorvezetőnő ingázni fog Budapest és Palma de Mallorca között.

A nézettségen egyelőre nem látszik a nagy megújulás: Nielsen adatai szerint múlt héten a Tények közönségaránya a 18-59 év közötti korcsoportban 17,2 százalékot mutatott, ami továbbra is elmarad a piacot vezető RTL Klub Híradójának 23,5 százalékos arányától.

Szintén hétfői hír, hogy a TV2 a vételhez folyósított 6,72 milliárd forint után április végén további 1,2 milliárd működési hitelt kapott az állami tulajdonú Eximbanktól.

UPDATE: a cikk megjelenése után fél órával a tévé kommunikációs munkatársa írásban úgy reagált, hogy "Palik László semmilyen formában nem vesz részt a Tények szerkesztésében."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.