Elrendelte az Országgyűlés a kvótaellenes népszavazást

POLITIKA
2016 május 10., 08:18
comments 213

136 kormánypárti és jobbikos igen szavazattal, 5 független képviselő nem szavazata ellenében az Országgyűlés döntött a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazás megtartásáról - tájékoztatott az MTI. A referendumot a kormány kezdeményezte. A kérdés így szól:

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

A helyes, kormány által várt válasz:

"Nem."

A többség egyúttal döntött arról is, hogy az alapvetően kommunikációs célok miatt kiírt népszavazásra összesen 4,9 milliárd forint közpénzt költ el az ország.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.