Megmutathatta magát a világnak a magyar élelmiszeripar

gasztronómia
2016 május 11., 18:08

A héten rendezték Budapesten a világ legnagyobb szakácsversenyét, a Bocuse d'Ort, ezt nyerte meg a magyar Széll Tamás. A verseny eredetileg egy francia, Sirha nevű élelmiszer és vendéglátóipari kiállítás részeként indult, és azzal együtt nőtte ki magát ilyen nemzetközi szakácsolimpiává.

A Sirha kiállítás továbbra is iszonyú fontos, ha nem a legfontosabb szakmai világrendezvény maradt, és a Bocuse d'Or mellett ez is Budapesten volt most.

Fogalmam sincs, hogy valójában mekkora buli egy ilyen rendezvényre kikerülni egy cégnek, de ha valamilyen szakmai kiállításon érdemes megmutatnia magát a magyar élelmiszeriparnak, akkor valószínűleg ez az. A Sirha bemutatkozó oldalán is bőven esik erről szó.

"This new event will bring together key players in the Horeca and retail industry in Hungary and Eastern Europe. Professional visitors will discover a comprehensive overview of the latest trends in the agro-food, bakery-pastry, hospitality and food service industries."

Szóval a magyar és a régiós kulcsszereplők és a szakmai közönség megismerik a legújabb trendeket, stb.

Voltak nagyon szép, igényes pultok is, de ezeknél talán még érdemes lett volna csiszolni picit a prezentáción.

(A szalámis kép tekatanától jött, a többit Zsófitól kaptuk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.