Puccsról beszél és mozgósítaná támogatóit a brazil elnök

külföld
2016 május 12., 15:20
comments 48

Keményen reagált Dilma Rousseff brazil elnök arra, hogy a szenátus éjjel megszavazta az alkotmányos vádeljárást ellene: híveit arra szólította fel, hogy mozgósítsák magukat a puccsal szemben.

Az alkotmányos vádeljárás idejére gyakorlatilag felfüggesztették a hivatalban lévő, megválasztott elnököt, akinek így át kell adnia a hatalmat alelnökének. Őt Michel Temernek hívják, és valószínűleg már ma be fogják iktatni.

AFP / EVARISTO SA
photo_camera AFP / EVARISTO SA

Rousseff ahhoz hasonlította a most korrupció és egyéb visszaélések miatt ellene folyó nyomozást, mint amikor a 70-es években – még marxista gerillaként – megkínozta őt a jobboldali brazil diktatúra. Beszédében tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményeket, amikkel vádolják, egybe beígérte, hogy utolsó erejéig harcolni fog a „csaló puccsisták” ellen. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.