Az FBI állítólag korábban kétszer is ellenőrizte az orlandói merénylőt

Terrorizmus
2016 június 12., 17:31
comments 154

Röviddel azelőtt, hogy vasárnap hajnalban besétált az orlandói Pulse melegbárba, és megölt 50 embert, illetve megsebesített 53-at, az afgán származású amerikai Omar Mir Seddique Mateen felhívta a 911-et, és hűséget esküdött az ISIS vezérének, Abu Bakr al-Bagdadinak, illetve utalt a Tsarnaev testvérekre is, akik 2013-an a bostoni maratonon robbantottak.

De kiderült, hogy a hatóságok előtt korábban sem volt ismeretlen a 29 éves iszlamista férfi. Meg nem nevezett magas rangú rendőrségi források szerint ugyanis Mateent korábban kétszer is ellenőrizte az FBI – írja a Daily Beast, míg a CBS News szerint Mateenre az elmúlt 5 évben figyelt fel az FBI.

A férfi New Yorkban született Omar Mir Seddique néven, a Mateent 2006-ban vette fel. Biztonsági őrként dolgozott, és volt fegyverviselési engedélye egy kézifegyverre. A mészárlásnál viszont egy AR-15-ös gépkarabélyt használt, amikor a kommandósok agyonlőtték.

Barack Obama amerikai elnök terrorcselekménynek és homofób gyűlöletcselekménynek nevezte minden idők legsúlyosabb amerikai lövöldözős vérengzését. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.