"Visszatérés az élvonalba ennél nem is lehetne édesebb" - Magyarország az Eb hőse

futball
2016 június 15., 10:25

Ha van történet, amit imád a nemzetközi sajtó, az pont az, amit a magyar válogatott hozott össze kedden.

Ahogy Payet volt az Eb első játékos hőse, egyértelmű, hogy Magyarország az első csapathős. Pont ez sugárzik a tudósításokból, amik rendre kiemelik a történelmi hátteret, a csapat sötét ló mivoltát (a magyarok sötét lovon veszik be Európát, mondhatnánk!), és az eksztázist, amit a győzelem okozott. Pedig ezek a tudósítók nem is jártak kedd este Budapesten.

A Sky News szerint katartikus pillanat volt a magyar foci történetben, egy nemzet büszkeségét állította helyre.

Az élvonalba való visszatérés enné nem is lehetne édesebb - írja az ESPN kommentátora, részletesen kitérve arra, hogy Szalai és Stieber váratlan hősök voltak, és hogy az első félidő viszonylagos visszafogottsága után a másodikban már a magyar válogatott már kifejezetten jól ment előre.

A Yahoo érzelmes és történelmi visszatérést látott:

“Magyarország a főbejáraton tért vissza az európai futballba" - ezt már a Marca írja, ahogy az El Pais is nagy visszatérésről ír.

A BBC pedig már azt pedzegeti, vajon húznak-e a magyarok egy Leicestert.

Ha pedig hozzátesszük, hogy Király személyében az életkori rekorddal és a sáros mackónadrággal egy kultuszhősünk is van, akkor tényleg oda jutunk, amit a BBC azonnal megállapított a meccs után, vagyis, hogy

"erről szól ez az egész".

link Forrás

És mindenkinek, aki végignézte a magyar válogatott elmúlt évtizedeit,

még mindig felfoghatatlan, hogy ez most tényleg rólunk szól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.