Egyre nagyobb esély van rá, hogy Budapesten rendezzék a 2024-es nyári olimpiát

külföld
2016 június 20., 02:11
comments 252

Fölényesen győzött a római főpolgármester-választáson az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (MS5) jelöltje, Virginia Raggi, aki a szavazatok 67 százalékát szerezte meg a vasárnapi második fordulóban.

Virginia Raggi, Róma új főpolgármestere a győzelme utáni sajtótájékoztatóján. Alvaro Padilla Bengoa / Anadolu Agency
photo_camera Virginia Raggi, Róma új főpolgármestere a győzelme utáni sajtótájékoztatóján. Alvaro Padilla Bengoa / Anadolu Agency

Ez magyar szempontból azért érdekes, mert Raggi határozottan ellenzi az olimpiarendezést, így újabb város eshet ki a 2024-es játékok rendezési jogáért zajló versenyből.

Jelenleg hivatalosan négy város pályázik a rendezésre:

Róma, Párizs, Los Angeles és Budapest.

Róma kiesésével hárman maradnának, közülük Párizsban és Los Angelesben is kétszer rendeztek olimpiát, Budapesten még soha.

Raggi, a 37 éves ügyvédnő győzelme után azt állította, hogy "egy új korszak kezdődik velünk, azon fogunk dolgozni, hogy a törvényesség és az átláthatóság visszatérjen a város intézményeibe.

Pártja, a hagyományos pártpolitikát elutasító, euroszkeptikus MS5 Torinóban is megszerezte a polgármesterséget. Milánóban és Bolognában a kormányzó baloldali Demokrata Párt jelöltje nyert, Nápolyban a hivatalban levő független polgármester, Luigi De Magistris.

A hagyományos jobboldalnak egyetlen közepes vagy nagyvárosban sem sikerült nyernie, Triesztben az Új Jobbközép nevű párt jelöltje, Roberti Dipiazza lett a polgármester. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.