Jogerősen felmentették Juhász Ferencet és Fapál Lászlót

POLITIKA
2016 június 20., 12:41
comments 141

Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla Juhász Ferencet, a Gyurcsány-kormány honvédelmi miniszterét és Fapál László volt államtitkárt a hűtlen kezelés vádja alól.

Az ügyészség vádja szerint Juhász Ferenc 2006 júniusában megszegte a vagyonkezelési szabályokat, amikor engedélyezte, hogy Fapál László megvegye a neki 2005 májusában határozatlan idejű bérleti szerződéssel juttatott lakást, Fapál László pedig felbujtóként vett részt a vád szerinti jogosulatlan lakásvásárlásban.

A perben első fokon bűncselekmény hiányában felmentették a vádlottakat, a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék viszont bűnösnek mondta ki, és felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta őket. A táblabíróság – egyetértve az ügyben első fokon született ítélettel – bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottakat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.