Játékfegyver-viselési engedélyt kapnak a gyerekek egy ausztrál óvodában

külföld
2016 június 22., 05:41

Az ausztráliai Quennslandben lévő Kilkivan kisváros környéke számít a fegyverviselési engedélyek fellegvárának Ausztráliában, rengeteg embernek van fegyvere errefelé.

Egy helyi óvodában pedig azzal szeretnék a gyereket a felelős fegyvertartásra nevelni, hogy óvodai fegyverviselési engedélyeket adnak ki nekik a játékpuskákra és játékpisztolyokra.

Az engedély átvételével a gyerekeknek tudomásul kell venniük azt is, hogy a játékaikat csak tárgyakra, a földre és kitalált kártevőkre (mint a dingók vagy a rókák) irányozhatják. Mármint valószínűleg irányozhatnák élő dingókra is, de azokból keveset látnak az ovi udvarán. Az engedéllyel a gyerekek meg kell érteniük azt is, hogy a fegyverüket emberekre irányozzák vagy úgy tesznek, mintha más emberekre lőnének,

akkor egy teljes napra visszavonják a fegyverviselési engedélyüket.

Az óvoda vezetői az ABC-nek azt mondták, hogy az egész programot 2011-ben találták ki, amikor különösen sok gyerek járt hozzájuk, akik a fegyverek megszállottjai voltak, az akkori fiúk és lányok többsége a közeli farmokról jött, és otthon is sokat látták lövöldözni a szüleiket, akik csak így tarthatták távol az állataiktól a dingókat és a rókákat.

Akkoriban nagyon bejött a gyerekeknek ez az engedélyes játék, és sokat beszélgettek a felelős fegyvertartásról is. Az utóbbi két évben azonban az óvoda nem adott már ki engedélyeket, mert a mostani óvodásokat már nem ez érdekli. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.