Ír külügyminiszter: Most nem aktuális Észak-Írország csatlakozása

külföld
2016 június 25., 13:18
comments 96

Charlie Flanagan ír külügyminiszter reagált arra a javaslatra, hogy Észak-Írországban tartsanak népszavazást arról, hogy az Egyesült Királyság helyett az Ír Köztársasághoz tartozzanak.

A Sinn Fein (egy időben az IRA politikai szárnya volt) szerint addig kellene átállni, ameddig Nagy-Britannia hivatalosan is ki nem lép az EU-ból. Észak-Írországban a többség (56%) az EU-ban maradásra szavazott.

Flanagan most közölte, hogy az ír kormány szerint a közeljövőben túl sok széthúzáshoz, a feszültség növeléséhez vezetne egy ilyen népszavazás. Szerinte egy ilyet nem lehet kiírni a brit kilépés előtt. Ugyanakkor azt is mondta, hogy meggyőződése szerint az ír sziget egyesülése hosszú távon mindenkinek jobb lenne. (Guardian)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.