Méltó társa lelt Szegedi Picsaember a Philadelphiai Szellőzőember személyében

ÉLET
2016 június 26., 11:10
comments 74

A Redditen mindig annyi furcsaság történik, mint a 4chanen, csak a Redditen ezek a dolgok általában legálisak. Most épp egy rejtélyes rajongói klub alakult ki rajta, ami egy rejtélyes philadelphiai férfi, a Szellőzőember köré csoportosul. A Vox szedte össze, hol tart most a sztori, leírom röviden.

A Szellőzőemberről először egy sima ártatlan felhasználó tett ki képet az oldalra, mert nagyon viccesnek találta, hogy egy pucér férfi a metró szellőzőnyílása felett áll és lebegteti lenge ruháit. Csak egy ember, aki szereti magát szellőztetni, de mégis milyen vicces, nem? De miért nevetek rajta ennyire?

photo_camera kép: Reddit

Feltöltötte a képet, a többiek jót nevettek. Aztán egy felhasználó egyszer csak azt írta,

"ILYEN NINCS! Nekem is van egy képem erről a fickóról, kábé három éve készült!"

photo_camera kép: Reddit

A Vox felteszi a kérdést, hogy vajon miért őrizget valaki három évig egy ilyen fotót valakiről a számítógépén, de én azt hiszem, ez igen érthető. Mint kiderült, nem csak neki van képe róla.

photo_camera kép: Reddit

Ezt az egészet az eredeti Reddites thread nélkül úgysem lehet olyan viccesen megírni, mint az eredeti cikket, ezért csak a lényeget mondom. A lényeg, hogy szép lassan kiderült, mindenki, aki arrafelé lakik, látta már a philadelphiai Szellőzőembert, és senki sem mulasztotta el sosem, hogy lefényképezze.

Először megijedtek a jelenségtől, aztán megpróbálták kinyomozni, ki ez. Éppen ahogy a magyarok tették a Szegedi Picsaemberrel.

Először is találtak róla egy régebbi videót, ahol mozgógépen is látszik a szellőzés:

link Forrás

Majd a Google Street View-on is felkeresték a helyszínt, és mit tesz isten, amikor a Google autó éppen akkor járt arra, amikor a Szellőzőember is.
photo_camera Kép: Google Street View (Reddit)

Ez már talán így is több volt annál, amit a Szellőzőember felkeresése érdekében tenni kellett volna, de egy redditező arc úgy döntött, térfigyelő kamerát szerel fel a helyszínre, és az élő adást megosztja a többiekkel. A várt siker nem maradt el, Szellőzőember többször is megjelent és órákig szellőzött a felvételen:

link Forrás

De mi az értelme ennek az egésznek? Miért fényképezget le valaki egy kicsit fura embert, aki általában mindig ugyanabban a gatyában, kingjét kigombolva fürdőzik a metróhuzatban egy szellőzőnyílás felett? Nem tudom, de én is biztosan lefényképezném.

És most engedd meg, hogy idézzem az eredeti cikket szó szerint:

"Mit taníthat nekünk a Szellőzőember az emberi szív rejtélyeiről, az emberi viselkedésről, a száguldó szélről, a metrólejáratokról? Vagy egyáltalán magáról a Szellőzőemberről? Nem sokat. [...]

Nem csak egy, hanem három redditező is megállt, hogy képeket készítsen a Szellőzőemberről, miközben élték az életüket. Valószínűleg semmit sem tudtak róla, mégis nyilvánvaló, hogy mindegyiküket felvillanyozta a viselkedése. Van egy érzékünk, ami azt sugallja, valami népszerű lesz, mém lesz belőle, hogy csak az internetnek számára teremtetett. Szellőzőember az összes ilyen tulajdonsággal rendelkezik"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.