Nagy Ádám Európa-bajnokságot akart nyerni

futball
2016 június 27., 07:01
comments 307

Az már a lefújás után is látszott, hogy a 0-4-es vereség után Szalai Ádám a csapat legcsalódottabb tagja, aki az M4-nek nyilatkozva azt mondta, hogy nagy benne a düh és a csalódottság, „nem nagyon tudok pozitívan állni a történtekhez”.

Azzal folytatta, hogy „Ez a meccs egy kicsit másra emlékeztetett”, amivel nem lehet tudni, hogy mire is utalt pontosan. Szalai volt ugyanis az, aki kifakadt két és fél éve, hogy ne várjon senki a magyar játékosoktól nagy eredményeket, amíg nincs egy edző, aki ért a szakmájához és fejükbe veri, mit vár el tőlük a pályán.

Szalai nem tudta még egyben értékelni az Eb-t. „Persze, volt előtte három fantasztikusan szép meccs, de remélem, hogy holnap már jobban látom ezt a helyzetet, mert ez az utolsó mérkőzés nagyon nem tetszett. A szurkolóink előtt le a kalappal, hatalmas köszönet nekik. A csapat nevében is sajnálom, hogy az utolsó meccs így alakult.”

A csapat többi tagja ennél azért pozitívabb volt. Nagy Ádám azt mondta, hogy ő meg akarta nyerni az Európa-bajnokságot, ezért nyilván csalódott, „de majd pár nap múlva látjuk a pozitívumokat". A korai gól miatt az egész meccsen futottunk az eredmény után, de 0-1 után megvoltak a helyzeteink. „A második bekapott gól után viszont nagyon kinyíltunk, próbáltunk kockáztatni, ennek pedig megvan ez a veszélye, hogy az ellenfél lekontráz minket” - nyilatkozta az Origónak Nagy.

Számára az volt az Eb tanulsága, hogy nem ledolgozhatatlan a magyar csapat hátránya az elithez képest. "Annyival vannak előrébb nálunk a legjobb csapatok, hogy a hétről hétre játszott meccseik nemzetközi színvonalúak. Nekünk az a legnagyobb siker, hogy azokat az embereket is magunk mellé állítottuk, akik a torna előtt még nem hittek bennünk”.

Gera Zoltán a meccs után az M4-nek azt nyilatkozta, hogy kicsit elfáradtak erre a mérkőzésre, és sajnos naivan kezdtünk, túlságosan kinyíltunk. „A kontráikra készültünk, de ezt nem tudtuk megakadályozni”. Ő volt talán a legreálisabb, amikor azt mondta, hogy az első félidőben sokkal jobban játszottak nálunk a belgák és szerencsénk volt, hogy csak egygólos hátránnyal mentünk szünetre.

Azzal folytatta, hogy „a második játékrészre jobban jöttünk ki, helyzeteink voltak. De amikor az eredmény érdekében kockáztatni kellett, több támadó jött fel és kinyíltunk. Emiatt lett nagy különbségű a vereségünk. Csalódottak vagyunk, de nincs okunk a szégyenkezésre, reálisan kell nézni a helyzetet. Klasszisaik voltak, egyéni extrát nyújtottak. Mi viszont így is várakozáson felül teljesítettünk. Örülök, hogy részese lehettem ennek az Eb-nek, örök emlék lesz. A jövőmről még beszélnem kell a szövetségi kapitánnyal. Bármi megtörténhet, néhány napon belül erre is sor kerülhet.”

A középhátvéd Juhász Roland nyilatkozatából az derült ki, hogy az első gólnál, a szabadrúgás után nem azért maradhatott az ellenfél két játékosa is teljesen üresen középen, mert lesre akartuk állítani a belgákat. Egyszerű hiba csúszott a területvédekezésünkbe. A Videoton 33 éves védője - aki Fiola Attila sérülése után került be a csapatba - úgy látja, hogy nem volt négy gólos különbség a két csapat között. A hajrájában belementünk egy ki-ki játékba, amiből a belgák jöttek ki jobban.

Annak Juhász örül, hogy „a magyar csapat szereplése összehozta az országot, a magyar szurkolók magasan a legjobbak. „Nem tudom, mikor volt rá példa, hogy egy 0-4-es meccs után ünnepelnek minket. Bebizonyította a csapat, hogy jó úton halad, és hogy számolni kell vele.”

Ahogy Király Gábor és Gera Zoltán, Juhász sem akart egyelőre beszélni arról, hogy folytatja-e a válogatottban.

A másik középső védő, Guzmics Richárd arról beszélt, hogy a korán bekapott gól rendkívül megnehezítette a dolgukat, mivel a belgák így gyors szélsőik révén kiválóan tudtak kontrázni. Hozzátette, 19-re próbáltak lapot húzni az egyenlítés érdekében felvállalt nyílt játékkal, amit a becserélt két csatár is bizonyít, de ezúttal ez sem vezetett eredményre.

Lovrencsics Gergő az MTI-nek azt mondta, hogy „Bebizonyítottuk, hogy van csapatunk, amire lehet építeni”. Szerinte a belgáktól elszenvedett négygólos vereségből is lehet tanulni, ki kell elemezni az első gólt és a meccs végi kontrákat. Ő is azt emelte ki, hogy megvoltak a lehetőségek az egyenlítéshez és ha ez sikerül, akkor nem lett volna ennyire „csúfos kudarc” a vége. De szerinte kockáztatni kellett, ami ezúttal nem jött be. „Viszont ha 1-0, vagy 2-0 marad az eredmény, az is ugyanúgy kiesést jelentett volna.”

Stieber Zoltán, aki ezúttal nem lépett pályára, azt mondta, hogy ennyivel jobbak voltak a belgák, ennek ellenére emelt fővel búcsúztak. Szerinte még tud fejlődni a csapat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.