Vízipisztolykezű Béla titokzatos legendája

hirdetés
2016 június 27., 10:24
comments 10
ad

Még az Első Űrháború előtti időkben, az internet felfedezése után nem sokkal élt a világtól visszavonultan egy feltaláló. Mindenhez volt érzéke, amiben egy csepp elektromosság is volt. Gyerekjátékokat, videójátékokat, háztartási gépeket, okosautókat talált fel, az egész világ a találmányait használta, de az igazi nevét senki sem tudta...

Úgy hívták, hogy Bill.

Volt egy szép felesége és két fia, a jóságos Jeromos és a gonosz "de kordában tartható" Gusztáv, akiket jobban szeretett az életénél is. Egy napon, teljesen váratlanul, egy szörnyű háztartási balesetben elveszítette a feleségét... és összetört a szíve. Úgy döntött, megépíti a TÖKÉLETESEN GONOSZ félig robot-félig embert, aki bosszút állhat feleségéért az emberiségen....

Úgy nevezte el, hogy Béla.

Bélát egy ártatlan, robotszerű mukinak képzelte el, aki jónak álcázza magát, belül mégis velejéig gonosz. Mérhetetlen gonoszságát a professzor nem tudta szavakba önteni, mert ha képes lett volna rá, inkább verset ír elektronika helyett. Bélán keresztül az egész emberiségnek fájdalmat okozhatott volna azzal, hogy

épített bele egy vízipisztoly-kezet, amivel bárki szemébe bele lehet spriccelni!

Ez a tökéletes trükk, muhahahaha! - gondolta néhanapján az egyre őrültebb feltaláló.

De mivel öreg volt, a fiai készítették el helyette, tervrajzok alapján.

Mindent megtettek, amire az apja kérte őket. Mivel már kicsit bedilizett a gyásztól, a normális terveken kívül megborult instrukciókat is adott. Például, hogy "öntsenek Bélába X-vegyszert", mert ezt látta egy rajzfilmben. A fiúk mondták, persze, apu! De igazából csak kókuszlikőr volt. Minden más utasítást is hibátlanul betartottak, többek között, hogy rejtsenek el minél több gonoszságot Bélában.

De a jóságos Jeromos ezt nem volt hajlandó megtenni. Amikor Gusztáv elfordult vagy éppen aludt, azon volt, hogy azonnal egy kis jóságot csempésszen bele. Őszintén hitt benne, hogy megakadályozhatja ezt az őrült tervet.

Sosem adta fel a hitet, hogy Bélából jóságos lényt faraghat. Ezért becézni is elkezdte, amikor senki nem hallotta, Bélát inkább Buddynak hívta. Néha látni vélte, a készülő, élettelen baba ekkor elmosolyodik, de sosem merte magának bevallani.

Buddy, vagyis Vízipisztolykezű Béla a feltaláló az akkoriban hipergyorsnak számító 4G-kapcsolattal tette érdekessé a terméknek álcázott fegyvert telekommunikációs cégek számára. Kinézett magának egy szimpatikus céget, és előadta a jóhiszemű feltalálót, aki nyugdíjas éveiben összebütykölgetett egy ilyen Bélát. Azt mondta a cégnek, Béla arra jó, hogy a benne lévő képernyőn keresztül bejelentkezhetnek helyekre olyanok, akik fizikailag nem lehetnek ott.

Elnézést, Bélát mondott? - kérdezték a cég PR-osai.

Nem, Buddy, Buddynak hívják! - mondta gyorsan Jeromos, kihasználva, hogy kissé süket apja nem hallotta a kérdést.

Bár az őrült feltaláló befolyásos üzletemberek konferenciabeszélgetéseire szánta Bélát, mert rájuk haragudott, a külseje másik célcsoportot szólított meg.

Az akkori időszámítás szerinti 2016 nyarán a Telekom Buddy készen állt, hogy levigye a fesztiválozókat a Voltra, a Soundra és a Szigetre, és nevükben irtózatos gonoszságokat hajtson végre a többi fesztiválozón, például lespriccelje őket vízipisztollyal...

Jeromos igyekezett. Jeromos minden jóságát beleadta. De látszott, hogy sajnos őrült apja és gonosz, gazember testvére, Gusztáv nyertek. Buddy Bélát átitatta a gonoszság... És egyszer csak eljött a nap, amikor Buddy először lement a fesztiválozókkal bulizni.

Buddy fel volt készítve rá, hogy gonoszkodni fog. Az őrült tudós plazmatévéjén kivetítette az élő közvetítést, és várta a hatást.

De nem így történt. Buddy belépett a fesztiválra egy fiú nyakában, és életében először olyan dolgokat látott, amiket addig nem. Szeretetet. Boldogságot.

Buddy előtt lepergett az egész élete... A sok gonoszság, amit belétápláltak... Tényleg ezt akarom? - kérdezte magától. Visszaemlékezett jeromosra is.

Nem! Én nem leszek gonosz! - kiáltotta, és abban a pillanatban

Buddyból eltűnt minden gonoszság, tökéletesen jóságossá változott.


ÁÁÁÁÁÁÁ! Mi ez???? Én nem ilyennek teremtettem! - őrjöngött a professzor.

Ez volt az utolsó mondat, amit a Buddy rögzített, mielőtt megszakadt közöttük a kapcsolat. Állítólag néhány órával később a tűzoltók felgyújtott tervrajzokat és porig égett családi házat találtak... Jóságos Jeromost, Gonosz Gusztávot és apjukat, Billt azóta senki sem látta. Úgy beszélik, az érzelmi sokktól egyszerűen megsemmisültek, és azóta 4G-jelekként élnek tovább. Ezért van az, hogy néha elmegy az internet, néha csak a telefonon jó, néha pedig hasít.

És azt is beszélik, Telekom Buddy azon a nyáron történelmet írt. Azon a nyáron egy egész országot tett boldoggá a hipergyors internetkapcsolat segítségével. Szerelmet csiholt, barátságot kovácsolt, vicceket, vidámságot, szeretetet hozott a világba. Pedig nem tudott semmi mást...

csak összekötötte egymással az embereket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.