Lefújták az EU-párti tüntetést Londonban, mert túl sokan mentek volna el rá

külföld
2016 június 28., 08:01
comments 69

A kezdeti sokk után, hogy a britek többsége tényleg képes volt az EU-ból történő kilépésre szavazni, többen elkezdtek tüntetéseket szervezni. Az egyik esemény kedd este lett volna London központjában, a Trafalgar téren.

De végül elmarad, mert az Álljunk ki együtt névre keresztelt esemény meghirdetője, Jessica Rodgers végül lefújta az eseményt.

Mint írta, teljesen ledöbbentette, hogy mennyire sokan jelentkeztek az eseményre. Ő eredetileg húsz barátjával akart összejönni, mostanra viszont több mint ötvenezer érdeklődő volt.

AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
photo_camera AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

Ennyi emberrel viszont már nem tudtak volna egy olyan rendezvényt összehozni, ahol mindenki biztonságát garantálni lehetett volna. A Trafalgar téren jó ha tízezer ember fér el, és már az is komoly logisztikát igényelne. Kordonokat, segítőket, útlezárásokat, ezt pedig ilyen rövid időn belül nem tudják megoldani.

Érzik ugyanakkor a momentumot és hogy valamit kéne tenni most, de még nem találták ki, mi legyen az.

Rodgers arról is ír, hogy nagyon sajnálja, hogy elmarad a tüntetés, főleg mert a város rendőrsége és polgármestere, Sadiq Khan is támogatta a kezdeményezést. De nem tudják az emberek biztonságát garantálni és szeretnék, ha mozgalmuk körül továbbra is pozitív maradna a sajtóvisszhang.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.