Orbán Viktor szerint a bevándorlásra adott elégtelen válasz döntő szerepet játszott a britek döntésében

eu
2016 június 29., 13:22
comments 331

A bevándorlás és a migráció kérdésére adott elégtelen válasz döntő szerepet játszott abban, hogy a kilépés támogatói kerültek többségbe az Egyesült Királyság európai uniós tagságáról kiírt népszavazáson - közölte Orbán Viktor az unióban bennmaradó tagállamok állam- és kormányfőinek szerdai brüsszeli tanácskozását követően.

Sajtótájékoztatóján a magyar miniszterelnök hangsúlyozta, semmi értelme sürgetni a briteket, hogy megindítsák a szigetország EU-tagságának megszüntetését célzó eljárást, annak megtörténtéig azonban még háttértárgyalásokat sem szabad kezdeni. Hozzátette, a kiválási folyamat lezárultáig minden úgy marad, ahogyan most van.

Orbán Viktor elmondta, érzelmileg felfokozott volt a hangulat az uniós csúcsvezetők huszonnyolcas körű keddi találkozóján, amelyen a brit kormányfő ismertette a nagy-britanniai helyzetet.

Az Egyesült Királyság az elmúlt években jó szövetségese volt Magyarországnak, a legtöbb kérdésben az EU-n belül is képesek voltunk megegyezésre jutni - mondta Orbán Viktor. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.