Az MSZP új elnökének is nagyon barátságos interjú jutott a Magyar Időkben

politika
2016 július 04., 06:57

A kormány öleblapja, a Magyar Idők a szocialisták választmányi elnöke után az új elnökkel, Molnár Gyulával is interjút készített.

A Magyar Időknél ritkán válogatnak az eszközökben, ha ellenzéki politikust kell besározni, de úgy fest, ez most nem a hivatalos irány. Az egykori hírtévés Célpontnál dolgozó Losonczi Kata ugyanis Molnárral is ugyanolyan kedélyesen beszélgetett el, mint nemrég Hillerrel.

Molnár személye azért is érdekes, hiszen az ügyészség több ügyben is rászállt korábban, mint írtuk nemrég, 2013-ban hivatali visszaélés miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélték, miután polgármestereként pályáztatás nélkül adott el egy telket a Kopaszi-gát mellett Leisztinger Tamásnak, aki támogatta a kampányát. Egy évre rá felmentették az ügyben. Évekkel később az ingatlan aztán épp Orbán Viktor legjobb barátjánál, Garancsi Istvánnál kötött ki, aki kapott is hirtelen 16,5 milliárd Eximbank hitelt az épülő luxus-lakópark fejlesztésére.

Tavaly az ügyészség meghosszabbította a nyomozás határidejét a Bikás parki sarkközpont ügyében. Ott az a vád érte Molnárt, hogy 2011-ben a képviselő-testület felhatalmazása nélkül vállalt garanciát a központ 100-ról időközben 300 milliósra emelt beruházási értékére. Márciusban aztán ezt a nyomozást is megszüntették.

Júniusra pedig Molnár MSZP-elnök lett, ezért vannak a pártban (névvel ezt az elnöki tisztségért induló, de vereséget szenvedő Szanyi Tibor vállalja), akik szerint Molnárt az ügyészségen keresztül foghatja a Fidesz.

Ezért is érdekes, hogy a fideszes pártlapnak adott interjúban egyetlen kérdés sem vonatkozik az eljárásokra vagy az ítéletekre. Helyette többek között ilyen kérdések mennek:

  • Az elődei közül kit tart a legjobb pártelnöknek?
  • Mi lesz Horn Gyula szobrával? Elhozták a Jókai utcai volt székházból.
  • Milyen volt az első munkanapja?
  • Milyen volt az első elnökségi ülés?
  • Szereti a sóskát?

Molnár sem tér ki részletesebben a témára, egy más kérdésre vonatkozó válaszában mindössze ennyit ejt el, további magyarázat nélkül: "Bocsánatot ugyan nem kérek, de azt mondom: vezekeltünk eleget, engem például személyesen is meghurcoltak".

A cikk egy keretes anyaggal ér véget, ami a kormányközeli Nézőpont felmérését ismerteti, ami szerint a baloldali tömböt többen támogatják, mint a Jobbikot.

Ajánljuk korábbi cikkünket is a témában:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.