Nézze meg, hogyan kerülgeti gutaütés a homofób Kocsis Mátét, miután neki kell kifizetnie Ungár Klára ügyvédjét!

politika
2016 július 08., 08:45
comments 556

Kocsis Mátéra, a Fidesz kommunikációs igazgatójára, és a magyar homofóbia egyik meghatározó alakjára nem lehet azt mondani, hogy méltósággal tud veszíteni.

Kocsis azután perelte be Ungár Klárát, hogy a liberális politikus ezt írta róla Facebook oldalán:

"Viktorka rekedt hangon hablatyol, megdicséri a nem provokáló meleg társadalmat, és mint az áldozathibáztatók, elmagyarázza, h ez miért jó. Fújj! Szájer és Kocsismáté mit szól ehhez? Biztos egyetértenek, azért bujkálnak."

Ezzel nyilván azt akarja mondani, hogy Kocsis meleg. Később a Népszabadságnak is elismételte ezt.

Kocsis Mátét (vagy bárkit) így lemelegezni egyébként visszataszító.

A fideszes kommunikációs igazgató beperelte Ungárt. Első fokon nyert, és Ungárt két millió forint megfizetésére kötelezte a bíróság. Másodfokon viszont megfordították az ítéletet, és a bíróság azt mondta, hogy

Kocsis keresetében elmulasztotta megmagyarázni, miért sértő rá nézve, ha lemelegezik.

Így hiába valótlan, amit Ungár eredetileg mondott, mármint, hogy Kocsis meleg, ha ez nem sértő Kocsisra, akkor nem jár neki érte pénzt.

Kocsis már akkor sem örült, Facebook oldalán osztotta meg a gondolatait az ítéletről.

Ehhez képest viszont most tényleg elszakadhatott nála valami. Ha jól értem akkor Ungár ügyvédje szólt neki, hogy a pervesztés miatt meg kéne fizetnie az ügyvédi költségeket, beleértve Ungárét is, konkrétan 150 ezer forintot.

Erre Kocsis Máté a következőt posztolta:

UPDATE 1307:

Kocsis Facebook oldaláról eltűnt a poszt, de szerencsére lementettem előtte.

photo_camera Kattintásra nagyobb lesz.

Az utolsó mondatot egyébként nem értem:

"(Klári bácsiról amúgy láttunk a homofóbia ünnepén, a pride-on készült fotót, be volt szappanozva, de víz meg sajnos sehol nem volt...) :)"

Ha valakinek esetleg van tippje, hogy ez a szappanos-vizes dolog mit jelenthet, az írja le kommentbe!

UPDATE 1311:

Kocsis Máté egész Facebook oldala eltűnt.

UPDATE 1319:

Véleményterroristák voltak

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.