Rendőrrobottal ölték meg a negyedik dallasi merénylőt

külföld
2016 július 08., 18:05
comments 233

Három embert fogtak el a csütörtök esti, dallasi lövöldözés után, amiben öt rendőr vesztette életét és további hat és egy civil megsérült, mikor megtámadták őket egy tüntetésen. A tüntetéseket azért tartották, mert a héten két afroamerikai férfit is agyonlőttek a rendőrök az Egyesült Államokban, Louisianában és Minnesotában.

A negyedik elkövetőt pedig egy robottal működésbe hozott bombával ölték meg a rendőrök, miután kudarcba fulladtak a vele folytatott tárgyalások.

Ez volt az első alkalom, hogy a rendőrség robottal likvidált valakit. A technológiát még a hadsereg számára fejlesztették ki. A kamerával felszerelt eszközöket arra használják, hogy robbanószereket szórjanak szét és hozzanak működésbe.Távirányítós MARCBOT - Fotó: AFP/Chip Somodevilla

Ráadásul a férfi azt állította, hogy bombákat helyezett el a környéken, de miután átfésülték a környéket, nem találtak semmit.

A dallasi rendőrfőnök szerint miután megszakadtak a több órán át tartó tárgyalások, és a férfi újra lövöldözni kezdett, nem maradt más választásuk, mint felrobbantani a gyanúsítottat. Hozzátette, hogy az összes többi megoldási lehetőség veszélynek tette volna ki a rendőröket. (Stale.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.