Amikor mi voltunk fiatalok, még rendesen ültünk a számítógép előtt, ezek meg mászkálnak az utcán!

TECH
2016 július 12., 06:35
comments 125

Hol vannak már azok az idők, amikor tisztességes fiatal legfeljebb csak azért állt fel a Commandos: Behind Enemy Lines elől, hogy lemenjen az újságoshoz 576 Kbyte-ért?

Aggasztó és veszélyes irányt vettek a számítógépes játékok. Míg a nyolcvanas és kilencvenes években a gyerekeknek legfeljebb az ujjaikat kellett mozgatniuk, a kétezres években a Wii-vel meg a többivel már felütötte a fejét a mozgás mételye, de arra, ami most történik, senki sem volt felkészülve:

a Pokemon Go-zó arcok mennek az utcán össze-vissza, és szinte már közük sincs a monitorhoz!

Hova vezet ez? Csak kapkodjuk a fejünket az olyan hírektől, mint az ISIS elleni harcot a pokémonozásért megszakító katona története, meg hogy a Nintendo napok alatt dollármilliárdokkal növelte meg az értékét, barátunk, Etele pedig így számolt be az őrület egyik epicentrumából, New Yorkból:

"ma volt egy mitingen, ketten vegig pokemonoztak, az emberek negyede ezt nyomkodja mindenhol, lattam reggel egy nagymamam koru nenit fogni egy charmandert a buszon"

Utóbbi mondat pedig jelzi, hogy igazából a fiatalozás sem segít, a gózás ugyanúgy megfertőzte Trümmel Alfonz generációját is.

Ki ne érezné át ennek a Snapchat-felhasználónak a helyzetét, aki azzal szembesül:

"apám gördeszkázik, anyám meg pokémon gózik"

link Forrás

Itt pedig a magyar internet legendája, Herby gózza be a fehérvári utcákat:

link Forrás

Ja, és az egész igazából csak arra van, hogy a kormány megfigyeljen vele!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.