Folytatódik a Making a Murderer

bűnügy
2016 július 19., 17:43
comments 44

A Netflix bejelentette, hogy még egy évadot készít a Steven Avery szövevényes bűnügyeiről szóló dokumentumfilm-sorozathoz. Avery azzal lett világhírű, hogy miután 18 évet ült ártatlanul, és kiszabadult, éppen egy több millió dolláros kártérítést követelt, amikor gyilkosság vádjával bíróság elé állították, és végül az unokaöccsével együtt egy döbbenetesen furcsa, sötét perben elítélték. A sorozat bemutatása után gyakorlatilag mozgalom indult a kiszabadításukra.

Steven Avery – akit a Making a Murderer című dokumentumfilm tett világhírűvé –, amikor 2007-ben vitatott módon elítélték egy gyilkossági ügyben. Mostanra minden jogorvoslati lehetőséggel élt, a wisconsini legfelsőbb bíróság az ő, méltányos tárgyalásra irányuló kérelmeit is elutasította.
photo_camera Avery a 2007-es ítélethirdetéskor (Fotó: Netflix / Making a Murderer)

Az új részek ott kezdődnek, ahol a sorozat véget ért: a két, gyilkosságért életfogytiglanra ítélt férfi és az ügyvédeik szabadulásért folytatott harcát, illetve valószínűleg a sorozat miatt mellettük kiálló tömegek reakcióját fogják bemutatni. Akit nagyon érdekel az ügy, az rengeteg periratot olvashat el róla. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.