Valamit csinál egy Habsburg az Andrássy úti Divatcsarnokkal

gazdaság
2016 augusztus 05., 06:18
comments 25

A Világgazdaság arra figyelmeztet, hogy Divatcsarnok Projekt Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Zrt. néven a közelmúltban bejegyeztek egy új céget, aminek egyik igazgatósági tagja Habsburg Lotharingiai Mihály főherceg, az ismert uralkodócsalád magyar ágának tagja. A cég részvényeit egy liechtensteini személy, bizonyos Max Turnauer jegyzi.

A cég létezése azért érdekes, mert a Párisi Nagyáruháznak is nevezett Andrássy úti nagyszerű épület állami tulajdonban van, az MFB egyik cége adja bérbe a benne lévő üzleteket, irodákat és a tetőreszán lévő szórakozóhelyet.

Hogy akkor miért alapítottak céget az épület hasznosítására? Ezt sem az MFB-nél, sem a liechtesnteini cégnél nem árulták el. (vg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.