A menekültek elől a Balatonra költöző németekről közölt riportot a ZDF

migráció
2016 augusztus 11., 13:42
comments 437

A ZDF német országos köztelevízió a hírportálján Németek Magyarországra költöznek – Menekülés Merkel menekültpolitikája elől címmel közölt összefoglalót, amiben a szerző, Stephan Merseburger kiemelte: már régóta költöznek németek a Balatonhoz, mert ott olcsó az élet, és otthonosan érzik magukat, most viszont más okból telepednek le a tónál. Mégpedig azért, mert Orbán Viktor magyar kormányfő olyan politikát folytat, amit hiányolnak Angela Merkel német kancellártól: „kerítést épít a menekültek ellen”.

Egyebek között hozzátette, hogy Orbán Viktor a nyugat-európai bevándorlási célországokban kialakult „bevándorlási társadalmak ellenmodelljeként fogja fel Magyarországot”, azt hirdeti, hogy a „multikulti megbukott, a muzulmánok bevándorlása terrorral jár”, Magyarország viszont „harmonikus ország, amelyet eddig megkímélt a terror”, és ezzel nemcsak a magyar lakosságnál „szerez jó pontokat”, hanem újabb „erős érveket” sorakoztat fel a Balatonhoz költözés mellett.

A Heute bemutat egy húszas évei elején járó bajor párt. A férfi és a nő egy Balatonnál élő német ingatlanközvetítővel, Ottmar Heydével találkozott, aki arról beszélt: a nála érdeklődők 80 százaléka Merkel politikája elől menekülne. Ez már nem az első riport, ami a Magyarországon élő ingatlanos ingatlanbizniszét tolja. A riport alapján a család azért nem egy csúcskategóriás lakást szerzett:

link Forrás

Magyarország csak az állami segítségre nem szoruló és keresztény emberek felé fordul „nyíltsággal és vendégszeretettel”, másokkal szemben viszont a „kérlelhetetlen bezárkózás” elvét követi. A Heute szerint kb. 30 ezer német él a Balatonnál, de tavaly óta viszont már politikai okok miatt is költöznek ide németek, a Heute szerint mintegy ezres nagyságrendben. A fő érv egyébként azt, hogy nincs nagy kockázat: az étel olcsó, és az alacsony árszínvonal miatt a 770 eurós német átlagnyugdíjból nagyon jól ki lehet jönni, az egészségügyi ellátás pedig olcsóbb a németországinál. (MTI via Heute)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.