Vona Gábor: El kell menni, nemmel kell szavazni

politika
2016 augusztus 13., 11:53
comments 764

Vona Gábor, a Jobbik elnöke az Erdélyi Magyar Ifjak gyergyószentmiklósi táborában arra szólított fel, hogy nemmel szavazzanak az emberek a kötelező menekültkvótáról szóló népszavazáson. Ebben az ügyben a Jobbiknak felül kell emelkednie a pártpolitikai szempontokon, vagyis lehet ugyanúgy szavazni, ahogy azt a Fidesz és a kormány is akarja.

Vona szerint a baloldali pártok bojkottja "hazaárulással egyenértékű".

Kifejtette, hogy a migráció kérdése nem annyira vallási, mint kulturális kérdés. Az esetleges közép-afrikai fekete keresztények bevándorlását sem támogatná, mert nem az európai kultúrkörben szocializálódtak, és nem tudnának beilleszkedni. Hozzátette: elfogadja a kultúrák egyenlőségét, de minden kultúra maradjon domináns a maga helyén.

Elmondta még, hogy ha győz a Jobbik, akkor nagyobb lesz a demokrácia Magyarországon. Azokkal a keleti népekkel keres majd szövetséget, akik Attila hun vezér unokáinak tekintik a magyarokat. "Az Attila-mítoszban hatalmas geopolitikai lehetőségek vannak" - vélekedett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.