Schmidt Máriáék szerint méltatlan, hogy 2016-ban az embereket jobban zavarja a halszag, mint Gyurcsány

politika
2016 augusztus 23., 04:54
comments 539

A halszagú Magyarországról szóló dalt összehozó 56-os Emlékbizottság egy kerítésszaggatóan kemény közleményt adott ki az őket pénzszórással vádoló kritikák miatt. Azt sajnos nem tudtuk meg, hogy ha elvileg senki sem kért pénzt Desmond Child dalának elkészítéséért, akkor miért került 50 millió forintjába a magyar államnak, de azt igen, hogy

létrejött egy balliberális-jobbikos tengely, amelynek jobban fáj a halszag, mint Gyurcsány tömegbe lövetése.

link Forrás

A múlt héten az emlékév himnuszának bemutatója után rögtön kiderült, hogy Desmond Child Orbán Viktor felkérésére egyszerűen újrahasznosította egy régebbi számát, amihez a Hupikék Törpikék magyar változatának dalszövegét is jegyző Orbán Tamás írta meg a rögtön legendássá váló szöveget. Schmidt Máriáék szerint a baloldali-liberális-Jobbikos médiatengely összehangolt támadásáról szó.

Az kormányzati politikusokkal teletömött Emlékbizottság úgy érzi, az emiatt megfogalmazott kritikák „a kommunista és náci diktatúra lejárató kampányait” idézik, és szerintük inkább azzal kellene foglalkozniuk, hogy Gyurcsány a tömegbe lövetett. Felvetik azt is, hogy nem is a dallal volt gond, hanem a saját dalát újrahasznosító Desmond Childot csak azért támadták, mert meleg.

Schmidt Mária egyébként 13,5 milliárd forintos keretet kapott arra a kormánytól, hogy megemlékezzen az 56-os forradalom 60. évfordulójáról.

De a közlemény teljes egészében hozza az igazi élményt, ezért változtatás nélkül közöljük:

Az elmúlt napokban több méltatlan támadás érte az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára szervezett emlékév előkészületeit. Tekintettel arra, hogy az irányított és összehangolt támadások a baloldali és liberális, valamint a Jobbikot kiszolgáló médiumokban kaptak teret, az 56-os Emlékbizottság az alábbi nyilatkozattal fordul Magyarország polgáraihoz.

Az Emlékbizottság szomorúan szembesült azzal, hogy negyed századdal a kommunista diktatúra bukása után ma is teret kapnak a kommunista és náci diktatúra lejárató kampányait megidéző sajtótámadások, melyek nincsenek tekintettel az érzelmi közösséget és identitást nyújtó, függetlenségünket és szabadságunkat szimbolizáló ünnepeinkre.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy tíz évvel ezelőtt a mostani 60. emlékévet támadó liberálisok semmi kivetni valót nem találtak az ünnepen a védtelen tömegbe lövető Gyurcsány-kormány tevékenységében.

Akik ma hazugsággal és homofób kirohanásokkal támadják az emlékévet, abban érdekeltek, hogy a 20. század legnagyobb antikommunista harca ne válhasson a jövő nemzedékek büszkeségpontjává. Ne engedjük!

Az 56-os Emlékbizottság tagjai:

Az Emlékbizottság fővédnöke és védnöke:

  • Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke;
  • Wittner Mária szabadságharcos.

Az Emlékbizottság elnöke és társelnöke:

  • Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere;
  • Schmidt Mária az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévének kormánybiztosa.

Az Emlékbizottság állandó tagjai:

  • Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára;
  • Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes;
  • Völner Pál az Igazsásügyi Minisztérium parlamenti államtitkára;
  • Íjgyártó István a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára;
  • Vargha Tamás a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára;
  • Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes;
  • Megyesy Jenő miniszterelnöki megbízott;
  • Lovász László a Magyar Tudományos Akadémia elnöke;
  • Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke;
  • Csorba László a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója;
  • Boross Péter a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke;
  • Zongor Gárbor a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára;
  • Tüske László az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.