Két apácát késelt halálra egy férfi Mississippiben

bűnügy
2016 augusztus 28., 05:46
comments 79

Letartóztattak egy 46 éves férfit Mississippi államban, Durant városban, amiért leszúrt két apácát, és kirabolta az otthonukat. A két apáca egy közeli klinikán dolgozott, ahol szegényeket láttak el, akiknek nem volt egészségbiztosításuk. Margaret Held és Paula Merrill nővérek nem jelentek csütörtökön a munkahelyükön, és a hívásokra sem reagáltak, kollégáik ezután értesítették a rendőröket.

A helyi hatóságok nyomozni kezdtek, de két napig nem jutottak előre, ugyanis nem tudták megállapítani a gyilkosság indítékát. Az elkövető betört az apácák házába, de ne vitt el semmit, leszámítva a nővérek autóját, egy kék Toyota Corollát, de azt is megtalálták egy út mellett, néhány kilométerre a háztól.

Végül aztán vasárnap este közölték, hogy a nyomozás alapján letartóztatták a 46 éves Rodney Earl Sanderst, de arról nem beszéltek a nyomozók, hogy a férfit mi alapján kötötték a gyilkossághoz.

photo_camera Sanders és a két meggyilkolt apáca (via ABC News)

Sanders tavaly decemberben szabadult a börtönből, ahová drogbirtoklásért, és drogos befolyásoltság alatti vezetés miatt került, de volt börtönben a 80-as évek közepétől a 90-es évek elejéig is, fegyveres rablás miatt.

Az apácán ismertek voltak a városban, kedvelték őket. Paula Merrill nővér 30 éve dolgozott a szegényeket segítő klinikán, Margaret Held nővér 13 éve költözött a városba. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.