„Magánutakkal nem foglalkozunk" – mondta Lázár János arról, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István a bahreini energiaminiszterrel csokoládézott

életmód
2016 szeptember 01., 11:46
comments 241

„Sem nekem, sem a kormánynak nincsenek információi senki magánútjáról. Magánutakkal nem foglalkozunk" – mondta Lázár János miniszterelnök-miniszter Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök lánya és férje, Tiborcz István bahreini útjáról egy mai sajtótájékoztatón. Lázár szerint keleti országokban az a szokás, hogy amikor egy állami vezető családtagja ott tartózkodik, akkor meghívják egy kávéra.

„Keleties nagyotmondás, dicsekvés volt, hogy a bahreini olajcég ezt hivatalos látogatásként állította be" - mondta a miniszter.

Mint kedden írtuk, a bahreini Olaj- és Gázügyi hatóság weboldalára még tavaly került fel egy fotókkal illusztrált cikk arról, hogy Orbán és Tiborcz energiaügyekről tárgyalt a bahreini miniszterrel, Abdul Husszain bin Ali Mirzával.

A tárgyalásra vonatkozó részt cikkünk megjelenése után nem sokkal eltávolították az eredeti tudósításból, Ali Mirza pedig már nem energiaminiszter. Orbán Ráhel az MTI útján közölte, hogy magánúton jártak férjével Bahreinben, és hogy az utazás költségeit maguk állták.

Garamvölgyi Balázs bahreini konzul először azt mondta az esetről, hogy nem emlékszik semmire, nem sokkal később viszont eszébe jutott, hogy hogy Mirza irodájában csokoládét fogyasztott a társaság, majd kávézás volt, közben a bahreini olajhatósági elnöke többek között a bahreini gyöngyhalászatról mesélt Orbán Ráhelnek és Tiborcz Istvánnak.

Lazán kapcsolódó vicces jövendőmondó videó még 2011-ből via Tumblr:

link Forrás

Szöveg:

Rachel, Rachel, Rachel, wake up
It’s a beautiful day up on the Hill
House of Commons, rise and shine
Your father stops, poses for a cameraman
Shakes your little brother’s hand on the first day of class
Our future in a nutshell
Our future in a photograph, oh, oh

Rachel, Rachel, Rachel, come on
You gotta give the public what they want
Ordinary people don’t care about us

Parliament’s makin’ (Parliament’s makin’)
Parliament’s makin’ (Parliament’s makin’)
Parliament’s makin’ (Parliament’s makin’)
Parliament’s makin’ cuts!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.