Megkóstolta a világ legcsípősebb tésztáját és megsüketült

gasztronómia
2016 szeptember 03., 21:33

Az Awesome Eats nevű Youtube-csatorna házigazdája, Ben Sumadiwiria Indonéziába utazott, hogy egy jakartai étteremben kikérje és elfogyassza,

a legcsípősebb ételt, amit ember meg tud vásárolni.

link Forrás

A kis utcai étterem a tésztát 100 darab Bird's Eye chilivel készítette, a Scoville-skálán mért

csípősségi értéke 20 millió.

A világ legcsípősebb chilipaprikájánál, a Caroline Reaper-nél valamivel több mint 1,5 millió SHU-t mértek.

Sumadiwiria már pár falat után öklendezni kezdett, ideiglenes a hallását is elveszítette. Saját bevallása szerint órákkal a kóstolás után is égett a szája. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.