Török segget így még nem nyaltak Budán

POLITIKA
2016 szeptember 06., 11:47
comments 221

A baráti Török Szovjet Szocialista Köztársaság küldöttsége előtt járt csábtáncot a magyar kormány krémje kedden. Az alkalom az volt, hogy elkezdődött a Gül Baba türbe és környékének kétévesre tervezett felújítása. Ez államközi buli, az épület tatarozását a török állam, a környékét a magyar fizeti. Az akció keretében óriási fairtást tartanak, kivágva minden engedély nélkül nőtt fát, kisebb cserjékkel, virágokkal és fűszernövényekkel helyettesítve a nagy részüket. Állítólag kijavítják az idegesítően hangulatos Gül baba utcát is, felszámolva a macskakövet.

link Forrás

A mai eseményen az MTI szerint ilyenek hangoztak el:

Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes, kormányantropológus:

„...mindketten türk népek vagyunk”.

Veysi Kaynak török miniszterelnök-helyettes:

„Törökországban »júliusban fontos és szomorú esemény« történt, a puccskísérlet, megjegyezte azonban: »egy olyan Európában, amely a jogra, a szabadságra és a demokráciára alapul, ilyesmi nem mengedhető«. Magyarország a többi európai országnál gyorsabban reagált és Európából a magyar külügyminiszter látogatott először Törökországba - méltatta Szijjártó Péter ankarai vizitjét.”

És még:

„Gül Baba a béke és együttélés hirdetője volt.”

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter:

„...kiemelte a két ország bővülő gazdasági és kereskedelmi együttműködését.”

„Mint hangsúlyozta, Magyarország bízik a keleti nyitásban és abban, hogy Törökország az EU kapujaként tekint hazánkra.”

„...a kerület országgyűlési képviselőjeként reményét fejezte ki, hogy a 2,5 milliárd forintból megvalósuló komplex felújítás új tartalommal bíró közösségi tér lesz Buda és a II. kerület életében.”

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere:

„...emlékeztetett: 1541. szeptember 2-án halt meg Gül Baba, a szent életű török dervis.”

Mit is mondhatnánk erre? Hát azt, amit a költő, illetve a Népi Papa együttes, a geopolitikai pop leghíresebb hazai képviselője a Töröugrató című slágerében:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.