Azért indít közpénzügyi szakújságíró szakot az állam, mert vezetői jobb cikkeket szeretnének olvasni a közpénzköltésről

oktatás
2016 szeptember 07., 03:10
comments 166
photo_camera Prof. Dr. Lentner Csaba, egyetemi tanár, szakfelelős.
Még két hétig lehet jelentkezni közpénzügyi szakújságírói képzésre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE). A kezdeményezés hátterét és értékeit korábban már
, most viszont Antal Zsolt, az NKE Vezető- és Továbbképzési Intézet Közszolgálati Média és Kommunikáció Tanulmányok Kabinet kabinetvezetője maga számolt be várakozásairól az első tanév előtt.

Antal arról beszélt az MTI-nek, hogy az egyetem egyfajta közszolgálati küldetésként tekint arra, hogy a leendő újságírók, akik "érdeklődnek a közjó társadalmi érvényesülését elősegítő közszolgálat iránt", megkaphassák a minőségi munkához szükséges támaszokat, vonalzókat.

A kabinetvezető azt is elárulta az interjúban, hogy "az állami és a magánszférában dolgozó vezetőktől egyaránt olyan visszajelzéseket kaptak, hogy egyre nagyobb az igény a biztos szakmai alapon álló, közérthetően fogalmazó, az egyes szakterületeket ismerő újságírók iránt." Elmondása szerint

"különösen a közpénzügyi és a rendészeti területen fontos a hiteles, gyors és hozzáértő tájékoztatás, hiszen ezek a területek az elmúlt évtizedekben a média érdeklődésének homlokterébe kerültek."

Ez azért is lehet hiánypótló kezdeményezés, mert a közpénzügyi és rendészeti újságírás sem más államilag finanszírozott felsőoktatási intézményekben, sem a piaci cégek és magániskolák képzéseiben nem kap helyet.

A képzést Dr. Lentner Csaba, egyetemi tanár felügyeli. Ő kuratóriumi tag a közpénzkijátszás miatt fókuszba került MNB-alapítványokban, és vallja, hogy a Matolcsy György-féle gazdálkodás szolgálja Magyarország gyarapodását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.