Robert Fico szerint nem érdemes a kvótákkal foglalkozni, mert azoknak politikai szempontból végük

POLITIKA
2016 szeptember 26., 15:09
comments 274

A bevándorlók újraelosztását célzó kvótáknak politikai szempontból végük van - jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök a szlovák és a cseh kormány együttes ülése után tartott sajtótájékoztatón Pozsonyban hétfőn. Bohuslav Sobotka cseh kormányfő a betelepítési kvótákat olyan „zsákutcának” nevezte, amelyről nem lehet tovább tárgyalni.Robert Fico - Fotó: AFP/Mehmet Kaman / Anadolu Agency

A szlovák miniszterelnök egy újságírói kérdésre válaszolva beszélt a betelepítési kvóták ügyéről. Robert Fico szerint mivel a Magyarország és Szlovákia által jogi úton is megtámadott kvóták megosztó kérdésnek számítanak az unión belül, azok nem kerültek terítékre az EU állam- és kormányfőinek pozsonyi csúcstalálkozóján, mert az egyesítő témákat keresték.

„A kvóták világosan megosztják Európát, ezért úgy gondolom, politikailag végük” - jelentette ki Robert Fico.

Bohuslav Sobotka csah miniszterelnök hozzátette a közös kormányülés során egyetértettek abban, hogy a kvóták zsákutcát jelentenek, azokról nem lehet és nem is érdemes tovább tárgyalni, mert az csak időpocsékolás lenne. (Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.