Kirúgták a korrupt angol szövetségi kapitányt

futball
2016 szeptember 27., 19:19
comments 55

Távozott a posztjáról Sam Allardyce, az angol labdarúgó-válogatott korrupciós botrányba keveredett szövetségi kapitánya.

A 61 éves menedzser alig 67 napig irányította az angol válogatottat. Távozásának hírét kedd este jelentette be az angol szövetség (FA), ami szerint a döntés „közös megegyezéssel” született. A szövetségi kapitányi tisztséget ideiglenesen Gareth Southgate veszi át.

Fotó: Oli Scarff / AFP
photo_camera Fotó: Oli Scarff / AFP

A Telegraph ma kezdődött cikksorozatában feltárta, hogy Allardyce az FA átigazolási szabályainak kijátszására adott tanácsokat a lap újságíróinak, akik üzletembereknek adták ki magukat. Allardyce arra is felhasználta a pozícióját, hogy egy 400 ezer fontos (150 millió forintos), egyelőre nem részletezett ügyletben közbenjárjon.

Az FA azonnal vizsgálatot indított, amit kedden le is zárt, megállapítva, hogy Allardyce „nem megfelelő magatartást tanúsított”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.