Utálja a muszlimokat, mert nem illeszkednek be, de négy év Anglia után sem beszéli rendesen a nyelvet a szökik a málnás Youtube-arc

POLITIKA
2016 szeptember 28., 21:00
comments 281

Tiv Tivy igazi alulról építkező Youtube-híresség Magyarországon: arra építette fel karrierjét, hogy miközben éveken át Angliában élt, videóüezeneteiben hol verekedést imitált a levegővel, hol a muszlimokat, hol az időjárást szidta, de tőle származik a netes szállóigévé vált "szökik a málna" kifejezés is.

Tivy pályafutásával mi is részletesen foglalkoztunk, ahogy arról is beszámoltunk, hogy az RTL Klub beválogatta őt a Való Világ új részébe. Ez tűnt fel a kormány házilapjának, a Magyar Időknek, ami szerdán talált rá Tivy-ra, A Való Világ szereplő komoly véleménye Sorosról és a migránsokról című cikkben többek között ídézték tőle azt a mondatot, hogy azért utálja a muzulmánokat, mert azok az emberek nem csak nem tudnak, de nem is akarnak beilleszkedni Európába.

Ezek után volt érdekes élmény megnézni a Való Világ keddi napjáról készített rövid klipet. A villában aznap egy külföldi állásinterjúra kellett jelentkeznie a villalakóknak, ehhez pedig elő kellett szedniük a nyelvtudásukat. Tivy négy évet élt Angliában, most nyáron jött vissza Magyarországra. Úgy néz ki, a négy évnyi bevándorlóélet alatt nem zajlott le tökéletesen az a beilleszkedés:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.