A gazdaszövetség pusztán mezőgazdasági érvekkel érvel a nemmel szavazás mellett

mezőgazdaság
2016 szeptember 29., 11:48
comments 99

Az ember azt gondolná, hogy ha valaki, hát a folyamatosan a idénymunkások szűkössége miatt panaszkodó gazdák nem fognak minden lehetséges módon a bevándorlás – és így az olcsó munkaerő – ellen érvelni.

Hát dehogynem! A MAGOSZ elnökségi közleményt adott ki, amiben a népszavazáson való részvételre és a nemmel szavazásra buzdít.

Tökéletes érvekkel:

„Az illegális bevándorlók hatalmas károkat okoztak a helyi gazdáknak, nemcsak a termést pusztították el, hanem többször még a tanyáikba is beköltöztek.”

És tényleg, tavaly az egész világ láthatta, amikor a CNN stábja a kukoricásban kergetőzve rombolta a magyar GDP-t:

Más kérdés, hogy ha a magyar hatóságok nem kényszerítették volna a Németország felé igyekvő migránsokat a kukoricásba, akkor semmi nem lett volna letaposva. De van más érv is:

„Felmerült a lehetősége, hogy a mezőgazdaság részére elkülönített forrásokat bevándorlásügyi, szociális vagy bármilyen egyéb válságkezelési célú intézkedésekre csoportosítsák át”

– ami főként azért vicces érv, mert a közös agrárpolitika az EU költségvetésének 40-50 százalékát tette ki az utóbbi években, amihez képest a migrációra töredékpénzeket költöttek csak uniós szinten.

Népegészségügyi probléma is van:

„A gazdákat nemcsak az ellenőrizetlen betelepítés veszélyezteti, hanem az ellenőrizetlen élelmiszerek országba való beáramlása is, ami humán és állategészségügyi kockázatot is hordoz.”

De igazából teljesen mindegy, elég lett volna annyi is, hogy csak, tessék nemmel szavazni és kész. A MAGOSZ mindenesetre a kormány mellett áll, és gondoskodik a népszavazás sikeréről.

Jakab István kiemelte: a Magosz kéri a kormányt, hogy ne engedjen a brüsszeli bürokraták nyomásának. Hangsúlyozta, egy „erős nem”, az egységes magyar kiállás nagyon fontos ebben az ügyben. Ezért arra kérte a vidéki embereket, gazdákat, hogy a voksoláson való részvételükkel és nem szavazatukkal álljanak ki a nemzet ügye mellett. Az erről szóló elnökségi állásfoglalást valamennyi Magosz-taghoz eljuttatják.” (MAGOSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.