Szijjártó: Csattanós választ adhatnak a magyarok

politika
2016 szeptember 29., 06:00
comments 158

A magyar külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-vel közölte, hogy

a magyar emberek "csattanós választ" adhatnak

az Európa Tanács emberi jogi biztosának kritikáira. Nils Muiznieks, az ET emberi jogi biztosa a The New York Times portáljára írta korábban többek közt azt, hogy

nem okozott meglepetést, hogy Magyarország az EU javaslatait leginkább elutasító országok egyike volt. A magyar kormány ugyanis már korábban is hozott olyan intézkedéseket, amelyek ellentétesek az emberi jogok tiszteletben tartásának és a jogállamnak az elveivel.

Szijjártó szerint Muiznieks egyszerűen hazudik és az agresszív bevándorlási hullám és az 1956-os menekültek párhuzamba állításával

meggyalázta a hatvan évvel ezelőtti forradalom sok ezer áldozatát és azokat az embereket, akik a kommunista diktatúra elől kénytelenek voltak elmenekülni.

A magyar külügyminiszter szerint az igazság az, hogy "az 1956-os menekültek békésen kivárták a szomszédos Ausztriában, hogy hol fogadják be őket, tiszteletben tartották a befogadó országok törvényeit, nem foglalták el a pályaudvarokat és nem támadtak kövekkel a rendőrökre."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.