238 milliót kapott a Tudta?-kampányra szánt pénzből Orbán Viktor barátjának cége

belföld
2016 október 01., 04:53
comments 23

Az ország 8. legbefolyásosabb embere, a Videoton tulajdonosa, Orbán Viktor hegymászó barátja, Garancsi István cége, az ESMA is jókora összeget kapott a menekültek ellen hangoló kormányzati kampányra szánt pénzből, tudta meg az RTL Híradó.

Garancsi cége, az ESMA villanyoszlopokra szerelhető, úgynevezett lengőkaros hirdetéseket adott el, összesen 5100 darabot, amiért 238 millió forintot kaptak.

Az ilyen típusú hirdetéseket 2015-ig jogszabály tiltotta, mert elterelték a figyelmet az utakon, balesetet okozhattak. Az ESMA Zrt.-be Garancsi István egyébként 2015-ben szállt be.

A kormányzati tájékoztatás szerint szó sincs arról, hogy közeli jóbarátok között osztanák ki a kampányra szánt pénzt, hiszen a kormánynak nem médiafelületeket árusító cégekkel van szerződése, hanem médiaügynökségekkel, ők választották ki Garancsi cégét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.