Mégsem lesz totális abortusztilalom Lengyelországban?

Tbg
külföld
2016 október 05., 13:29
comments 95

Hétfőn óriási tömegtüntetéseken tiltakoztak nemcsak Lengyelországban, de vilgászerte is amiatt, hogy a lengyel kormány teljesen betiltotta volna az abortuszt.

A konzervatív kormány terve elleni felháborodás soha nem látott méreteket öltött, hiszen azokban az esetekre vonatkozott volna, amikor nemi erőszak, bűncselekmény, vagy az anya súlyos betegsége miatt kellett volna a terhességmegszakítást elvégezni.

Szerdán a tudomány- és felsőoktatásügyi miniszter, Jaroslaw Gowin azonban az AP hírügynökség szerint azt mondta, „nem lesz totális tiltás”. Mint fogalmazott a hihetetlen ellenkezés alázatra és a terv átgondolására késztette a kormányt.

Pedig Lengyelországban jelenleg sem könnyű abortuszt végrehajtatni, tulajdonképpen a szélsőséges esetek kivételével tiltva van, bár feketén végeznek el az orvosok ilyen beavatkozásokat.

A Jog és Igazságossság nevű kormánypárt javaslata ellen egyébként 450 ezer aláírást is összegyűjtöttek. (AP/Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.