Utcán a Fedél nélkül Népszabadság-különkiadása

Média
2016 október 20., 08:00
comments 128

Csütörtök reggeltől kapható a Fedél nélkül eheti különkiadása, amihez 12 oldalas Népszabadság-melléklet is tartozik.

photo_camera   Képek: Botos Tamás

A hajléktalanok által írt és terjesztett lapba a bezárt Népszabadság szerzői, többek között Megyesi Gusztáv, Tamás Gáspár Miklós, Tamás Ervin, Dés Mihály, Papp Sándor Zsigmond, Turi Tímea és Uj Péter is írtak ezen a héten. Elsősorban tehát nem ténycikkek, hanem publicisztikák jelentek meg a lapban.

A lapot reggel kilenckor kezdték szállítani a Kürt utcai szerkesztőségből, és forgalmasabb csomópontokon (Blaha Lujza tér, Nyugati, Corvin-köz) lehet hozzájutni. Az együttműködés egyszeri, tehát arról nincs szó, hogy ezentúl rendszeresen a Fedél nélkülben jelennének meg a Népszabadság-cikkek.

Az újság nem ingyenes, mindenki annyit szán rá, amennyit gondol, a bevétel adományként hajléktalan emberekhez kerül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.