Semjén Zsolt arra vár, mikor borulnak végre térdre a nyugatiak Magyarország előtt

POLITIKA
2016 november 07., 18:01
comments 327

Magyarország első számú miniszterelnök-helyettese egy hétfői könyvbemutatón beszélt arról, hogy meglátása szerint az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc lényegében megmentette Európát az eurokommunizmustól és több országot attól, hogy a Szovjetunió támogatásával, demokratikus választáson a kommunisták kerüljenek hatalomra.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Kovrig Béla Nemzeti kommunizmus és Magyarország című könyvének bemutatóján a fővárosi Párbeszéd Házában november 7-én. (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)
photo_camera Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Semjén szerint szovjet tankok brutalitása és a távozók beszámolói „kinyitották a szemeket”, ezért a KDNP elnöke most úgy gondolja, hogy a nyugatiaknak „térden állva kellene hálát adniuk a magyaroknak, hogy megmentették őket a kommunizmustól”.

Semjén Zsolt Kovrig Béla Nemzeti kommunizmus és Magyarország című könyvének bemutatóján a KDNP elődpártja, a Demokrata Néppárt történetét felidézve kiemelte, hogy a párt által megfogalmazott eszmeiség azért nem tévesztett irányt, mert az egyház társadalmi tanítására épült. Hozzátette, hogy ez az eszmeiség az, amely a mai polgári, keresztény és nemzeti oldal számára egyfajta előképként vállalható. Szerinte ekkor jelent meg a „diadalmas kapitalizmussal” szemben a keresztényszociális gondolat, amivel Ezzel szociális alapon mondtak kritikát a liberalizmusról és a vadkapitalizmusról. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.