Populisták egymás közt: Nigel Farage szombaton találkozik Trumppal

külföld
2016 november 12., 08:44

A bevándorlásellenes radikális-populista brit UKIP párt megbízott vezetője, Nigel Farage szombaton találkozik Donald Trumppal, először mióta Trumpot amerikai elnökké választották. (Farage azért csak megbízott vezető, mert miután a britek népszavazáson döntöttek az EU-ból kilépés mellett, azaz amiért Farage hónapokig kampányolt, a politikus annyira visszahőkölt a felelősség elől, hogy inkább lemondott a UKIP vezetéséről.)

Farage az utóbbi hónapokban lázasan kampányolt Trump mellett, a milliárdos több kampányrendezvényén is felszólalt.

Farage <3 Trump (Jonathan Bachman/Getty Images/AFP)
photo_camera Farage <3 Trump (Jonathan Bachman/Getty Images/AFP)

Farage azt is mondta, hogy a brit kormány kéri, ő szívesen segít jó kapcsolatokat találni Trumphoz és az új elnök belső köréhez. Korábban megjelent, hogy Liam Fox brit külkereskedelmi miniszter kért ilyet Farage-tól, de Fox ezt később tagadta. Theresa May miniszterelnök egyelőre nem kért ilyet Farage-tól, és ő nem is találkozik Trumppal, csak a januári beiktatása után.

Boris Johnson brit külügyminiszter, Farage mellett a Brexit másik főszervezője, Trump megválasztása után azt mondta, ideje erősíteni a kapcsolatokat az Egyesült Államokkal, és arra is biztatott, hogy ne bosszankodjanak többé a britek a Brexit-népszavazás eredményén, hanem próbáljanak együtt építkezni ebből a helyzetből. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.