Svájcban van luxusvillája a Rogán-közeli fantomügyvédnek

POLITIKA
2016 november 19., 10:20
comments 202

Az Átlátszó ír arról, hogy a tavay 7,3 milliárd forintos árbevételt elérő Opal Szolgáltató Zrt. igazgatósági tagja Kertész Balázs ügyvéd.

Róla nemrég az Index írt nagyobb riportot, sokak szerint Rogán Antal egyik közeli bizalmasának számít, amit jelez az is, hogy Rogán Antal simán letagadta az ismerettségét, sőt, még azt a fotót is eltűntették a Facebookról, amin Kertész Rogán miniszteri beiktatásán látható.

Fotó a villáról a Google Street Viewben, via Átlátszó
photo_camera Fotó a villáról a Google Street Viewben, via Átlátszó

Kertész az Opal igazgatóságában idén áprilisig hegyvidéki lakcímmel szerepelt, onnantól viszont egy svájci, zugi címmel. A lapnak svájci újságírók jártak utána, hogy Zug város lakosság-nyilvántartó hivatala állandó lakcímként is regisztrálta Kertész ottani ingatlanját.

Kertész Balázs Rogán Antal miniszteri beiktatásán
photo_camera Kertész Balázs Rogán Antal miniszteri beiktatásán.

A villa egy nagyon elegáns részen fekszik, a svájci újságírók szerint az ingatlan értéke 2 millió svájci frank, azaz 580 millió forint körül lehet. És Zug kanton nyilvános adatbázisa szerint Kertész nem bérlő, hanem tulajdonosa az ingatlannak.

Úgy látszik, ez a szombat az Átlátszón a Rogán-közeli ingatlanügyekkel telik, nemrég írtak arról is, hogy szépen felújították a Rogán Antal és testvére birtokában lévő balatonlellei nyaralót az elmúlt évben.

Az is látszik, hogy annak ellenére, hogy a közelmúlt Rogán Antal gyarapodásáról szólt, akár legyen szó a helikopterúttról, a méregdrága aktatáskáról, korábban a Pasa Parkos lakásról vagy a család dubaji útjáról, a miniszter egyáltalán nincs jó formában mostanában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.