Szijjártó minisztériuma megerősítette, hogy összehozták Tarsolyt és Pharaont

bűnügy
2016 november 23., 16:00
comments 122

„Gaith [sic] Pharaon szabályos körülmények között, vízummal és tartózkodási engedéllyel volt Magyarországon, az országba történő belépése ellen egyik schengeni tagállam és az Interpol sem emelt kifogást. A KKM-nek és a Befektetési Ügynökségnek nem volt feladata az ő további ellenőrzése, és nem volt oka arra, hogy elzárkózzon a befektetési lehetőségek kiajánlásától”

– írta nekünk a Külgazdasági és Külügyminisztérium, miután arról érdeklődtünk, milyen kapcsolatban volt a KKM Ghaith Pharaonnal, és mi alapján választották ki, hogy elvigyék a Quaestorral folytatott tárgyalásra.

A Magyar Narancs holnap megjelenő interjújából derült ki, hogy Ghaith Pharaon volt az az arab üzletember, akivel Szijjártó Péter minisztériuma összehozta Tarsoly Csaba csaló cégbirodalmát. Arról már a Quaestor-csoport bedőlése után is lehetett olvasni, hogy a bedőlés (2015. március 9.) előtti napokban Magyar Levente államtitkár személyesen mutogatta a Duna City fejlesztés helyszínét "arab befektetőknek".

Az viszont új információ, hogy a szóban forgó arab befektető nem más, mint Ghaith Pharaon, akit már akkor is körözött az Interpol. És ezek szerint nem csak Tarsoly Csaba állítja ezt, hiszen ezzel most megerősítette az információt a minisztérium is.

A KKM válaszában kitér arra is, hogy a minisztérium alatt működő Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) feladata, hogy magyarországi befektetési lehetőségeket ajánljon külföldi befektetőknek, szóval csak ebben a feladatkörben jártak el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.