A Nestlé azt állítja, sikerült a tejcsokiból kivonni egy rakás cukrot, mégis ugyanolyan édes maradt, mint volt

Tbg
Egészségügy
2016 december 01., 16:38
comments 175

A világ egyik legnagyobb tucatédesség-gyártó cége, a Nestlé közleményben állítja, kutatóinak sikerült úgy megbütykölni a cukor kristályszerkezetét, hogy 40%-kal kevesebb cukor is ugyanazt az édes ízt adja vissza, mint korábban.

photo_camera Ez történt a cukorkrsitályokkal. (Balra a hagyományos, jobbra az új elrednezés) (Forrás: Nestlé)

Ha ez igaz, az nagyon jó hír mindazoknak, akik egyszerre szeretnének kevesebb cukrot fogyasztani, de az életet mégis édesen szeretik.

A tejcsoki általában 50% cukrot tartalmaz, azaz a bejelentés szerint mostantól 20%-os cukortartalom is elég lesz a hasonló ízélményhez.

A Nestlé saját célkitűzése volt egyébként a cukor mennyiségének csökkentése termékeiből (Kit-Kat, Smarties, Aero stb.), a kutatásra évente kétmilliárd dollárt költ el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.