Tiborcz István megdöbbent, és levetetné a róla készült videót a 444-ről

Média
2016 december 01., 13:29
comments 556

"Ügyfelem megdöbbenéssel tapasztalta, hogy az 444.hu internetes hírportál „Tiborcz nem örült nagyon, amikor a Hír TV megkérdezte tőle, hogy miért ő fizette a turai kastélyt megvásárló cég tulajának bejegyzési illetékét” című cikkében 2016. november 28-án nyilvánosságra hoztak Ügyfelemről olyan videó- és hangfelvételt, amelynek felhasználásához Önök nem rendelkeztek Ügyfelem hozzájárulásával."

Ezt írta nekünk szerdán Tiborcz István ügyvédje.

A miniszterelnök veje azt szeretné, ha levennénk az említett videót az oldalról, elismernénk, hogy megsértettük a jogait, és írásban kérnénk bocsánatot a történtek miatt.

link Forrás

A videót egyébként a Hír Tv Célpont című műsora készítette, és két dolog látszik rajta. Egyrészt amikor a riporter arról kérdezi Tiborczot, hogy miért ő fizette be a turai Schossberger-kastélyt, a Városligeti fasoron álló Spitz-villát és a József nádor téri Postabank-székházat megszerző cégcsoport anyacégének bejegyzési illetékét. A miniszterelnök vejének válasza így szól:

Mi közük van hozzá?

Ezen kívül az is hallható, amikor a miniszterelnök lányának férje, (aki valószínűleg nem látja, hogy kamerával veszik, mert az operatőr messzebb áll tőle) azt mondja a riporternek, hogy nagyon szépnek találja, és megkérdezi tőle, hogy van-e férje.

Tiborczék szerint a videó, amin az újságíróval beszél, nem nyilvános közéleti szereplés során készült, és nem is tömegfelvétel, ezért közlése sérti Tiborcz személyiségi jogait

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.